راهکارهای لایه دوم به پروژههای مشهور و کارآمدی در دنیای بلاکچین تبدیل شدهاند که رشد این صنعت را تا حد زیادی سریع میکنند. کارتزی یکی از راهکارهای لایه دوم محسوب میشود که با تمرکز روی تسهیل توسعه قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای غیر متمرکز (dApp) ساخته شده است. این راهکار لایه دوم روی چند بلاکچین کار میکند و حل چالشهای مقیاسپذیری و سرعت را در نقطه تمرکز دارد. ارز دیجیتال CTSI بهعنوان توکن اصلی کارتزی کاربردهای متنوعی دارد. خرید ارز کارتزی از زمان عرضه با استقبال خوبی روبهرو شد، اما هنوز برای پیشبینی قیمت ارز دیجیتال CTSI راه درازی در پیش داریم.
کارتزی (CTSI) چیست؟
در دنیای شبکههای بلاکچینی، مقیاس دادن به یک شبکه و پشتیبانی از فشار زیاد کاربران، هنوز چالش مهمی محسوب میشود. کارتزی با نام لاتین Cartesi یک راهکار لایه دوم بوده که با هدف حل کردن چالشهای مقیاسپذیری و سرعت در بلاکچینها توسعه داده شده است. ارز دیجیتال CTSI بهعنوان توکن اصلی این پلتفرم شناخته میشود و با کاربردهای متنوع، تقاضا برای خرید و هولد کردن را بالا میبرد.
راهکارهای لایه دوم، شبکههایی هستند که در کنار بلاکچینهای لایه اول قرار گرفته و وظیفه مقیاسدهی و افزایش سرعت را برعهده میگیرند. پروتکلهای متنوعی برای پیادهسازی راهکارهای لایه دوم توسعه پیدا کردهاند که از مشهورترین آنها میتوان به رولاپ (Rollup) و سایدچین (Sidechain) اشاره کرد. کارتزی با پیادهسازی این پروتکلها خود را در بین شبکههای لایه دوم قرار میدهد، اما برای ایجاد مزیت، چند قابلیت دیگر هم دارد.
تیم توسعهدهنده کارتزی آن را بهصورت مستقل از بلاکچین توسعه دادهاند. درنتیجه توسعهدهندهها میتوانند از پلتفرم ساخت اپلیکیشنهای غیر متمرکز کارتزی برای توسعه اپلیکیشن در بلاکچینهای مختلف استفاده کنند. بهعنوان مثال، اتریوم و اینجکتیو در کارتزی پشتیبانی میشوند. نکته دیگر اینکه کارتزی با یک مدل هایبرید توسعه یافته است و ترکیبی از قابلیتهای داخل بلاکچین (On-chain) و خارج از بلاکچین (Off-chain) در آن کار میکنند.
از دیگر مزیتهای کارتزی نسبت به رقبا میتوان به زبانهای برنامهنویسی تحت پشتیبانی اشاره کرد. توسعهدهندهها برای ساخت اپلیکیشن در کارتزی میتوانند از زبانهای برنامهنویسی مثل پایتون استفاده کنند.
اغلب شبکههای لایه دوم برای رسیدن به حداکثر سرعت و مقیاسپذیری از پروتکل اجماع PoS استفاده میکنند. کارتزی هم برای پیاده کردن این ساختار نیاز به سیستم استیک کردن و درنتیجه یک ارز دیجیتال داشت. ارز دیجیتال CTSI بهعنوان ارز دیجیتال اصلی کارتزی توسعه یافت و کاربردهای متنوعی دارد. خرید ارز کارتزی برای توسعهدهندههایی که قصد کار با این پلتفرم را دارند، نقطه شروع خواهد بود. همچنین افرادی که علاقهمند به فعالیت بهعنوان نود عملیاتی هستند، ارز دیجیتال CTSI را میخرند و استیک میکنند.
کارتزی در سال ۲۰۱۸ توسط چند کارآفرین دنیای ارزهای دیجیتال به نامهای Augusto Teixeira, Erick de Moura, Diego Nehab و Colin Steil راهاندازی شد. این پروژه ابتدا یک مارکتپلیس هوش مصنوعی با زیرساخت غیر متمرکز بود، اما پس از مدتی به یک پروژه شبکه لایه دوم تغییر مسیر داد. پروژهای که با هدف از بین بردن چالشهای مقیاسپذیری و سرعت در بلاکچینها توسعه پیدا کرد. در آوریل ۲۰۲۰، ۱۰۰ میلیون توکن CTSI برای فروش اولیه یا همان ICO به بازار عرضه شد که جذب سرمایه ۱/۵ میلیون دلاری را برای کارتزی بههمراه داشت.
کارتزی چطور کار میکند؟
توسعه نرمافزارهای غیر متمرکز برای شبکههای بلاکچینی نیازمند ابزارها و سرویسهای جدید است. کارتزی مسیرهای توسعه نرمافزار آسان را به فناوری بلاکچین میآورد و این کار را با ترکیب پردازش آفچین و تراکنشهای آنچین انجام میدهد. این سرویس برای کاهش مقدار پردازشهای سنگین و دادههای موقتی ذخیره شده در بلاکچین اصلی، بسیاری از این فرایندها را خارج از بلاکچین انجام میدهد.
یکی از ابزارهایی که پردازشهای خارج از بلاکچین را برای کارتزی مدیریت میکند، Cartesi Machine نام دارد. این ماشین مجازی لینوکسی توسط نودهای حاضر در شبکه کارتزی اجرا میشود. وظیفه ماشین کارتزی، اجرای پردازشهای مرتبط با اپلیکیشنهای غیر متمرکز و سپس ارسال آنها به بلاکچین اصلی است. اجرای یک محیط لینوکسی به به توسعهدهندهها امکان میدهد اپلیکیشنهای خود را با زبانهای برنامهنویسی رایج توسعه دهند.
برای ایجاد دسترسی به دادهها در اپلیکیشنهای غیر متمرکز، ابزار دیگری به نام Cartesi Noether به کار گرفته میشود. این ابزار، وظیفه جمعآوری و ثبت دادههای موقت را برعهده میگیرد. استفاده از دادهها در کوتاهمدت و حذف آنها، فضا و منابع را برای افزایش بازدهی بلاکچین ذخیره میکند.
راهکارهای آنچین که در کارتزی برای بهبود مقیاسپذیری استفاده میشوند، راهکارهای مرسوم دنیای کریپتو هستند. بهعنوان مثال وضعیت ماشین کارتزی و اپلیکیشنهای غیر متمرکز آن با یک هش رمزنگاری در بلاکچین ثبت میشود. اطلاعات این هش شامل وضعیت شروع و پایان همه فعالیتهایی است که در اپلیکیشنهای غیر متمرکز انجام میشود. درنتیجه شبکه با استفاده از آنها میتواند صحت و شفافیت اطلاعات را در کل فرایندهای آفچین تحت نظر داشته باشد.
برای ارتباط بین ساختارهای آنچین و آفچین، کارتزی از راهکار مقیاسپذیری رولاپهای آپتیمیستیک (Optimistic Rollups) استفاده میکند. این راهکارها تراکنشها را خارج از شبکه پردازش میکنند و سپس دادهها را به بلاکچین اصلی میفرستند.
مجموعه ابزارها و راهکارهایی که کارتزی در اختیار توسعهدهندهها قرار میدهد، آن را به یک گزینه عالی برای توسعه و عرضه اپلیکیشنهای غیر متمرکز تبدیل میکند. بسیاری از توسعهدهندهها برای ورود به دنیای غیر متمرکز نگران سرعت و مقیاسپذیری شبکهها هستند. دراینمیان راهکارهای لایه دوم مثل Cartesi که ترکیبی از فرایندهای آنچین و آفچین را برای بهینهسازی زیرساخت پیاده میکنند، ظرفیتهای جذب بالایی دارند.
ارز دیجیتال CTSI چیست؟
همانطور که گفته شد، پلتفرم کارتزی برای رسیدن به زیرساخت سریع و امن، از پروتکل اجماع اثبات سهام یا PoS استفاده میکند. این پروتکل به یک ارز دیجیتال نیاز دارد. ارز دیجیتال CTSI ارز دیجیتال اصلی پلتفرم کارتزی است که میتوان برای حضور در سیستم PoS شبکه آن را استیک کرد. استیک کردن به هولدرها امکان میدهد تا به خاطر حفظ امنیت شبکه، پاداش دریافت کنند. همچنین ارز دیجیتال CTSI برای پرداخت هزینههای ارتباط با Noether هم استفاده میشود.
تیم توسعهدهنده کارتزی، حداکثر میزان توزیع ارز دیجیتال CTSI را یک میلیارد توکن در نظر گرفتهاند. محدودیت عرضه میتواند یکی از عوامل موثر در قیمت ارز کارتزی باشد، البته یک میلیارد محدودیت آنچنان تاثیری روی قیمت ندارد. عوامل دیگر مثل استقبال از پروژه و شرایط بازار و همچنین تقاضا برای خرید ارز دیجیتال CTSI فاکتورهای مهمتری برای افزایش قیمت این ارز دیجیتال هستند.
آیا ارز کارتزی ارزش سرمایهگذاری دارد؟
با پیشرفت فناوری بلاکچین، استقبال از برنامهها و محصولات متنوع آن هم رشد شدیدی داشته است. دراینمیان استقبال میتواند مانعی برای رشد باشد، چرا که فشار روی شبکهها در بسیاری از مواقع به خوبی کنترل نمیشود. برای پاسخ به این چالش، شبکههای لایه اول و اصلی مثل اتریوم نیازمند راهکارهایی برای حفظ بازدهی شبکه هستند تا استقبال کاربران را بهتر مدیریت کنند. کارتزی یکی از این راهکارها است که بهعنوان یک شبکه لایه دوم با رویکردهای نوآورانه، ظرفیتهای خوبی برای رشد دارد. این شبکه، توسعه اپلیکیشنهای غیر متمرکز را آسانتر کرده و اجرای بدون نقص و سریع آنها را حتی در فشارهای شدید، مدیریت میکند.
ارز دیجیتال CTSI بهعنوان ارز اصلی پلتفرم کارتزی ظرفیتهای زیادی برای رشد دارد. درواقع این توکن نقشی حیاتی در مقیاسپذیری پروژه و جذب کاربران و توسعهدهندههای جدید دارد. کاربران علاقهمند به مشارکت در زیرساخت غیر متمرکز کارتزی، با خرید ارز دیجیتال CTSI و استیک کردن آن، علاوه بر ایفای نقش نود عملیاتی، امکان دریافت پاداش را پیدا میکنند. به همین دلیل درصورت پیشرفت مناسب کارتزی و جذب کاربران جدید، میتوان افزایش قیمت ارز دیجیتال CTSI را پیشبینی کرد. البته افزایش قیمت یک ارز دیجیتال و بازدهی سرمایهگذاری در آن، محدود به استقبال کاربران نیست. پیش از ورود به دنیای سرمایهگذاری در هر ارز دیجیتال، باید شرایط بازار و مسیر پیشرفت پروژه را هم در نظر داشته باشید.
چطور ارز کارتزی CTSI بخریم؟
ارز کارتزی بهخاطر محبوبیت بالا در بسیاری از صرافیهای معتبر عرضه میشود. برای خرید ارز دیجیتال CTSI میتوانید از صرافیهای بینالمللی معتبر استفاده کنید. البته اغلب آنها چالش تحریم و KYC دارند
برای خرید ارز CTSI در ایران و با پرداخت ریال، میتوانید از رمزینکس استفاده کنید. صرافی معتبر رمزینکس به شما امکان میدهد که با پرداخت ریال، ارز کارتزی بخرید. همچنین میتوانید ارز دیجیتال CTSI خود را بفروشید و ریال دریافت کنید.
خرید و فروش ارز دیجیتال در رمزینکس به آسانی انجام میشود. در این صرافی صدها ارز دیجیتال با حجم بازار مناسب عرضه میشوند. خرید و فروش در رمزینکس با ریال یا ارزهای دیجیتال دیگر مثل بیت کوین و تتر امکانپذیر است.
برای خرید CTSI در رمزینکس نیاز به ثبتنام و احراز هویت دارید. ثبتنام در رمزینکس به راحتی و با استفاده از یک شماره موبایل یا ایمیل امکانپذیر است. فرایند ثبتنام بسیار سریع و آسان انجام میشود.
احراز هویت در رمزینکس هم به سرعت انجام میشود. تنها باید مدارک مورد نظر را در سایت یا اپلیکیشن بارگذاری کنید تا در سریعترین زمان، هویت شما احراز شود. سپس میتوانید ارز دیجیتال CTSI یا هر ارز دیجیتال دیگر را بهراحتی بخرید و بفروشید.
در لیست کامل قیمت ارزهای دیجیتال میتوانید نرخ لحظهای انواع ارز دیجیتال مانند کارتزی، قیمت بيت کوین یا ارز گلد فنچ را مشاهده کنید.