ظهور و سقوط پروژهها یک امر عادی در بازار ارزهای دیجیتال است. در میان این پروژهها، ارز دیجیتال ConstitutionDAO (با نماد PEOPLE) جایگاهی منحصربهفرد دارد. چرا که پس از انحلال، راه خود را به شیوه دیگری ادامه داد و یک مسیر تازه را شروع کرد. امروز نگاهی به مسیر پرفراز و نشیب ارز کانستیتوشن میاندازیم و نحوه خرید و فروش کانستیتوشن و اطلاع از قیمت لحظهای آن را توضیح میدهیم.
آشنایی با کانستیتوشن
ارز دیجیتال ConstitutionDAO (با نماد PEOPLE) یکی از منحصربهفردترین پروژههای ارز دیجیتال است که از مفهوم سازمان غیرمتمرکز خودگردان (DAO) برای یک هدف جدید استفاده کرد. ارز کانستیتوشن در نوامبر سال ۲۰۲۱ با هدف جمع آوری کمکهای مالی برای خرید یک نسخه اصلی از قانون اساسی ایالات متحده که در حراج ساتبی (Sotheby) به فروش میرسید، راه اندازی شد.
این پروژه از مدل DAO برای جمع آوری کمکهای مالی از جامعه استفاده نمود و به هر مشارکت کننده، ارز دیجیتال PEOPLE اعطا کرد. این توکنها به دارندگان حق رای در مورد نحوه استفاده از قانون اساسی در صورت خرید آن را میداد. این پروژه در ابتدا با استقبال چشمگیری روبرو شد و در عرض چند روز بیش از ۴۷ میلیون دلار در قالب اتریوم جمع آوری کرد.
با این حال، در نهایت در حراج به کن گریفین (Ken Griffin)، میلیاردر و مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری جهانی Citadel باخت. پس از این شکست که باعث سقوط قیمت کانستیتوشن شد، این پروژه منحل و به دارندگان ارز دیجیتال PEOPLE بازپرداخت کامل داده شد. پس از باخت ارز دیجیتال ConstitutionDAO در حراج و انحلال آن، توکن PEOPLE به یک میم کوین پرطرفدار در بازار تبدیل شد و به راه خود در این عرصه ادامه داد.
ویژگیها | توضیحات |
---|---|
نام ارز | کانستیتوشن (ConstitutionDAO) |
نماد ارز | PEOPLE |
پلتفرم | اتریوم |
نوع ارز | میم کوین |
ارزش بازار | ۱۵۲ میلیون دلار |
حجم معاملات | ۱۱۴ میلیون دلار |
ارز کانستیتوشن چطور کار میکند؟
پروژه ارز دیجیتال ConstitutionDAO ابتدا به عنوان یک کمپین تامین مالی جمعی در بلاک چین اتریوم آغاز شد. هدف این سازمان غیرمتمرکز خودمختار، جمع آوری بودجه از جامعه خود برای پیشنهاد یکی از ۱۳ نسخه اصلی قانون اساسی ایالات متحده در حراجی Sotheby بود.
در هیاهوی دنیای خرید و فروش ارز دیجیتال، ارز دیجیتال PEOPLE نیز به عنوان توکن بومی حاکمیتی ConstitutionDAO راهاندازی شد و به دارندگان خود، حق مشارکت در جامعه DAO را میداد. در واقع، هر کسی که ارز دیجیتال PEOPLE را داشت، میتوانست در جامعه DAO مشارکت داشته باشد.
با وجود اینکه سازمان غیرمتمرکز خودگردان (DAO) کانستیتوشن با جمع آوری ۴۷ میلیون دلار به هدف خود نزدیک شده بود، اما در نهایت حراجی را باخت. اگرچه پیشنهاد موفقیت آمیز Ken Griffin تنها ۴۳.۲ میلیون دلار بود، اما ConstitutionDAO احساس کرد که بودجه کافی برای خرید و مدیریت قانون اساسی با وجوه جمع آوری شده خود را ندارد.
سازمان غیرمتمرکز خودگردان کانستیتوشن پس از باخت در حراجی، که باعث سقوط قیمت ارز کانستیتوشن شد، تصمیم به انحلال عملیات خود گرفت و اعلام کرد که دارندگان ارز PEOPLE میتوانند توکنهای خود را بازخرید یا استرداد کنند. دارندگان ارز پیپل (کانستیتوشن) توکنهای خود را با نرخ ۱ اتریوم به ازای ۱ میلیون توکن پیپل مبادله کردند و پیپل راه خود را به عنوان یک میم کوین ادامه داد.
تاریخچه ارز دیجیتال ConstitutionDAO
ریشههای ارز دیجیتال ConstitutionDAO را میتوان در میمهای شبکههای اجتماعی پیدا کرد. ایده پروژه ConstitutionDAO در پی اعلام Sotheby مبنی بر حراج یکی از ۱۳ نسخه اصلی قانون اساسی ایالات متحده در ۱۹ نوامبر ۲۰۲۱ شکل گرفت. بنیانگذاران این DAO، که گروهی از افراد با انگیزه در جامعه ارزهای دیجیتال بودند، از این فرصت به عنوان زمینهای برای آزمایش یک ایده جدید استفاده کردند.
بنیانگذاران این سازمان غیرمتمرکز خودگردان میخواستند بررسی کنند که آیا جامعه ارزهای دیجیتال میتواند برای جمع آوری سرمایه این پروژه با هم متحد شوند تا مالکیت یک قطعه نمادین از تاریخ را به صورت دموکراتیک در اختیار عموم قرار دهند. ارز کانستیتوشن توسط یک گروه ۳۰ نفره تاسیس شد و اولین توییت خود را شش روز قبل از حراج Sotheby یعنی در تاریخ ۱۲ نوامبر ۲۰۲۱ در Twitter منتشر کرد.
در عرض کمتر از یک هفته، ماموریت کانستیتوشن از طریق میمها به شدت در شبکههای اجتماعی وایرال شد. ارز کانستیتوشن توانست از ۱۷ هزار مشارکت کننده، حدود ۴۷ میلیون دلار اتریوم جمع آوری کند. اکانت دیسکورد ارز کانستیتوشن نیز در عرض یک هفته ۲۰۰ هزار عضو جدید پیدا کرد.
کاربردهای ارز دیجیتال PEOPLE
کاربردهای کنونی ارز دیجیتال PEOPLE به شرح زیر است:
- حاکمیت: در زمان فعالیت سازمان غیرمتمرکز ConstitutionDAO، ارز دیجیتال PEOPLE به عنوان توکن حاکمیت آن عمل میکرد. دارندگان این توکن از حق رای برخوردار بودند و در صورت موفقیت پروژه، میتوانستند در مورد محل نمایش یا نگهداری قانون اساسی آمریکا تصمیمگیری کنند که در نهایت، محقق نشد.
- خرید و فروش و نگهداری: با وجود اینکه سازمان کانستیتوشن منحل شده، اما در کمال تعجب، خرید و فروش پیپل همچنان رونق دارد. اگر فکر میکنید که کانستیتوشن مجددا احیا میشود یا کاربردهای جدیدی در آینده پیدا میکند، میتوانید خرید و فروش کانستیتوشن را ادامه دهید یا آن را برای بلندمدت هولد کنید. فقط در صورتی که به این کار تمایل دارید، قیمت کانستیتوشن را حتما به صورت تکنیکال، فاندامنتال و شیوههای دیگر تحلیل کنید و مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه را نیز جدی بگیرید.
- دریافت اتریوم: پس از انحلال کانستیتوشن، بنیانگذاران آن اعلام کردند که دارندگان ارز دیجیتال PEOPLE میتوانند از طریق اپلیکیشنی به اسم Juicebox توکنهای خود را بازخرید کنند و در ازای هر ۱ میلیون توکن پیپل، ۱ توکن اتریوم دریافت کنند.
ویژگیهای ارز پیپل (کانستیتوشن)
ویژگیهای ارز پیپل که در حال حاضر دارد، به شرح زیر است:
- فناوری بلاک چین: ارز پیپل بر بستر بلاک چین اتریوم ساخته شده. به این معنی که از مزایای امنیت، شفافیت و غیرمتمرکز بودن این فناوری بهره میبرد.
- نقدینگی: در حال حاضر علیرغم انحلال ارز کانستیتوشن، خرید پیپل و فروش پیپل در بسیاری از صرافیهای معتبر سراسر دنیا ادامه دارد که قیمت کانستیتوشن را نیز اعلام میکنند.
- دسترسی بالقوه به مزایا: در نظر گرفته شده بود که دارندگان ارز PEOPLE در آینده به مزایای مختلفی مانند دسترسی انحصاری به رویدادها یا محتوای مرتبط با قانون اساسی آمریکا دسترسی داشته باشند. این امر انگیزهای به افراد میداد تا ارز پیپل را نگه دارند و در این DAO مشارکت فعال داشته باشند که با انحلال این پروژه منتفی شد.
- عدم اعتبار کافی: ارز پیپل یک پروژه نسبتا جدید است که سابقه اثبات شدهای ندارد. همچنین، قیمت کانستیتوشن نیز به طور قابل توجهی به موفقیت سازمان غیرمتمرکز خودگردان ConstitutionDAO وابسته بوده و هست و از زمان انحلال این سازمان، قیمت ارز کانستیتوشن ریکاوری نشده.
تعداد توکنهای در گردش پیپل
در حال حاضر ارز پیپل، ۵ میلیارد توکن در گردش دارد که کل توکنهای قابل عرضه آن هستند. نحوه توزیع این توکنها به شرح زیر است:
- ۶۰ درصد از توکنها در یک حراج عمومی به فروش رسید. این حراج به منظور جمعآوری پول برای خرید یکی از نسخههای اصلی قانون اساسی ایالات متحده انجام شد و در آن زمان قیمت هر توکن ارز پیپل ۰.۰۲ دلار بود.
- ۳۰ درصد از توکنها به مشارکتکنندگان اولیه در DAO اختصاص داده شد. این افراد شامل توسعهدهندگان، بازاریابان و سایر افرادی بودند که به راهاندازی DAO کمک کردند. هدف از این کار تشویق افراد به مشارکت در پروژه و کمک به موفقیت آن بود.
- ۱۰ درصد از باقی مانده توکنها نیز به سه بخش تقسیم شد (این توکنها پس از انحلال پروژه، برای خرید و فروش کانستیتوشن به صرافیها، ولتها و کارگزاریها واگذار شدند):
- توسعه آتی DAO: این توکنها برای تامین مالی ابتکارات جدید یا استخدام کارمندان در نظر گرفته شده بودند.
- خزانهداری DAO: این توکنها برای پوشش هزینههای عملیاتی DAO بودند.
- جوایز و مشوقها: این توکنها برای پاداش دادن به اعضای جامعه به خاطر مشارکتشان یا تشویق رفتارهای خاص در نظر گرفته شده بودند.
خرید و فروش ارز کانستیتوشن
اگر با وجود تمام خطرات، ریسکها و با آگاهی کامل نسبت به فراز و نشیبهایی که این پروژه پشت سر گذاشته، هنوز هم به خرید کانستیتوشن و فروش کانستیتوشن علاقه دارید و میخواهید حداقل شانس خود را امتحان کنید، میتوانید برای خرید و فروش کانستیتوشن به رمزینکس مراجعه کنید. رمزینکس یکی از باسابقهترین و معتبرترین صرافیهای ایرانی به شمار میرود که در سطح جهانی شناخته شده است.
صرافی رمزینکس یک محیط امن و مطمئن برای خرید و فروش کانستیتوشن و بیش از ۲۲۰ ارز دیجیتال دیگر فراهم کرده تا کاربران ایرانی بدون نگرانی از تحریم یا مسدود شدن حساب کاربری و داراییهای خود، به خرید کانستیتوشن و فروش کانستیتوشن بپردازند. علاوهبراین، رمزینکس امکان مشاهده قیمت ارز کانستیتوشن به صورت لحظهای را نیز فراهم کرده است.
شما تنها با ثبت نام در رمزینکس میتوانید خرید و فروش کانستیتوشن یا هر ارز دیجیتال دیگری که مد نظر دارید را انجام دهید. در صورت تمایل به خرید و فروش ارزهای دیجیتال، نیازی به احراز هویت ندارید. اما برای خرید و فروش کانستیتوشن به صورت ریالی یا برداشت ارز دیجیتال و واریز ریال شناسهدار، باید نسبت به احراز هویت در رمزینکس نیز اقدام کنید که در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود.
نگهداری ارز پیپل
برای نگهداری ارز پیپل میتوانید از کیف پولهای سخت افزاری یا نرم افزاری استفاده کنید. کیف پولها برای ایمن نگه داشتن دارایی شما طراحی شدهاند که انواع مختلفی از آنها با ویژگیهای متمایز وجود دارد. کیف پولهای نرم افزاری که به صورت افزونه مرورگر یا اپلیکیشن موبایل ارائه میشوند، محبوبترین نوع هستند. این کیف پولها به شما امکان میدهند تا به سرعت و به آسانی ارزهای خود را جابجا کنید.
کیف پولهای سخت افزاری در مقایسه با کیف پولهای نرم افزاری سرعت جابجایی داراییها را به طور قابل توجهی کاهش میدهند. با این حال، به دلیل عدم اتصال دائمی به اینترنت، از امنیت بسیار بالاتری برخوردارند. این کیف پولها به صورت یک فلش مموری یا هارد دیسک به سیستم شما متصل میشوند و در هنگام عدم استفاده، داراییهای شما را به صورت آفلاین ذخیره میکنند.
آینده ارز دیجیتال ConstitutionDAO
سازمان غیرمتمرکز خودمختار ConstitutionDAO در حال حاضر منحل شده، اما ارز دیجیتال PEOPLE که توکن بومی آن به شمار میرفت، همچنان به عنوان یک میم کوین به فعالیت خود ادامه میدهد. اینکه آینده ارز پیپل چه میشود، کاملا نامشخص است.
اما با توجه به اینکه کانستیتوشن اکنون منحل شده و فعالیتی ندارد، میتوان گفت ارز دیجیتال PEOPLE بسیار پرریسک است. به هیچ وجه مشخص نیست این توکن تا کجا میتواند بدون پشتوانه به راه خودش ادامه دهد و به سرنوشت کانستیتوشن دچار نشود.