اتریوم نیم‌ سرویس
اتریوم نیم‌ سرویسens

خرید و فروش اتریوم نیم سرویس ENS - معرفی و قیمت Ethereum Name Service

آخرین قیمت به ریال

12,662,236IRR

آخرین قیمت به تتر

18.01USDT

تغییر قیمت

0.93 %

قیمت امروز اتریوم نیم‌ سرویس (ENS) برابر با 18.01 تتر (دلار) و 1,266,223 تومان در تاریخ ۱ آذر ۱۴۰۳ است.

اتریوم نیم سرویس با نام لاتین Ethereum Name Service و ارز دیجیتال ENS یک سرویس ثبت‌نام دامین روی شبکه بلاکچین است که کاربردی شبیه DNS در اینترنت سنتی دارد. راه‌اندازی اتریوم نیم سرویس با این هدف انجام شد که آدرس‌های طولانی در شبکه‌های بلاکچین را به نام‌های قابل حفظ کردن و آسان تبدیل کند. دقیقا همان کاری که دامین‌ها در وب‌سایت‌ها انجام می‌دهند و آدرس‌های طولانی IP وب‌سایت را به نام‌های کوتاه تبدیل می‌کنند. ارز دیجیتال ENS به‌عنوان ارز دیجیتال اصلی پلتفرم اتریوم نیم سرویس هم کاربردهای متنوعی در این شبکه دارد و بسیاری از فرایندهای مدیریت و پرداخت با آن انجام می‌شود.

اتریوم نیم سرویس (ENS) چیست؟

اتریوم نیم سرویس پلتفرمی شبیه به DNS در اینترنت متمرکز است که آدرس‌های بلند و دشوار را به نام‌های ساده و قابل حفظ کردن تبدیل می‌کند. درواقع Ethereum Name Service را می‌توان معادل بلاکچینی Domain Name Service یا همان DNS دانست. سیستم ثبت نام دامنه یا DNS با این هدف راه‌اندازی شد که آدرس‌های طولانی IP وب‌سایت‌ها به نام‌های ساده‌تر تبدیل شوند. با ظهور این پروتکل، دنیای وب به محیطی جذاب‌تر و در دسترس همه کاربران تبدیل شد. اتریوم نیم سرویس با هدفی مشابه راه‌اندازی شد تا کم‌کم، استفاده از بلاکچین هم برای کاربران عادی آسان‌تر شود. اتریوم نیم سرویس آدرس‌های بلند و دشوار شبکه اتریوم را به نام‌های مورد نظر کاربران تبدیل می‌کند. درنتیجه برای دریافت و ارسال تراکنش‌ها نیازی به نوشتن و حفظ کردن آن آدرس‌های بلند نیست.
با استفاده از سرویس‌هایی مثل Ethereum Name Service، استفاده از قابلیت‌های اکوسیستم Web 3.0 آسان‌تر و در دسترس‌تر می‌شود. با استفاده از نام‌های ساده، اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و کاربران دنیای بلاکچین می‌توانند آدرس‌های ارز دیجیتال را آسان‌تر با هم به اشتراک بگذارند. درنتیجه انجام تراکنش‌ها و فعالیت در دنیای غیر متمرکز آسان‌تر خواهد بود. با ظهور ENS همان رخدادی در دنیای بلاکچین افتاد که در دهه ۱۹۹۰ با معرفی دامنه‌های .com در دنیای اینترنت رخ داده بود.

 

تاریخچه و بنیان‌گذارهای ENS

خرید و فروش اتریوم نیم سرویس رمزینکس

نیک جانسون، مهندس نرم‌افزار باسابقه که در گوگل فعالیت می‌کرد، طرح اولیه یا همان کانسپت اتریوم نیم سرویس را در سال ۲۰۱۶ در بنیاد اتریوم مطرح کرد. این مهندس نیوزیلندی به‌دنبال راهکاری بود که استفاده از شبکه اتریوم برای کاربران عادی و همچنین توسعه‌دهنده‌های اپلیکیشن غیر متمرکز آسا‌ن‌تر بشود. در می ۲۰۱۷، سرویس ENS به‌صورت یک Top-Level Domain یا همان TLD معرفی شد. یک سال بعد، اتریوم نیم سرویس به‌عنوان سرویسی مستقل و خارج از بنیاد اتریوم (Ethereum Foundation) شروع به کار کرد.

دامنه سطح بالا یا TLD به بخش پسوند دامنه‌ها گفته می‌شود. مثلا پسوندهای com و ir جزو دامنه‌های سطح بالا هستند. اتریوم نیم سرویس ابتدا با دامنه سطح بالای eth شروه به کار کرد و بعدا پسوندهای دیگر مثل xys, kred, luxe, app و io و بسیاری پسوندهای دیگر هم در آن در دسترس قرار گرفتند.

از سال ۲۰۱۷ بیش از ۲/۳ میلیون دامین در اتریوم نیم سرویس ثبت شدند که متعلق به ۵۵۰ هزار آدرس اختصاصی هستند. اوج استفاده از ENS از آگوست تا می ۲۰۲۱ رخ داد که درآمد شبکه را ۲۶۴ درصد بیشتر کرد.

هزینه ثبت دامنه در ENS به نسبت تعداد کاراکترهای دامنه متفاوت است. دامنه‌ها را می‌توان از یک سال تا ۳۰ سال با یک بار پرداخت ثبت کرد. در زمان ثبت دامنه، علاوه بر هزینه ثبت، باید هزینه‌ای هم بابت گس اتریوم یا همان کارمزد تراکنش روی این شبکه پرداخت کنید.

اگرچه اتریوم نیم سرویس به‌عنوان یک تیم مستقل از بنیاد اتریوم کار می‌کند، اما هنوز هم توسط بنیاد حمایت می‌شود. از حامیان دیگر پروژه می‌توان به Ethereum Classic Labs, Binance_X, Chainlink و Protocol Labs اشاره کرد. اتریوم نیم سرویس یک بنیاد مستقل برای مدیریت پلتفرم دارد که به نام ENS Foundation فعالیت می‌کند. نیک جانسون در کنار برنتلی میلگان و کوین گاسپر به‌عنوان مدیران این بنیاد مشغول به کار هستند.

جانسون هنوز به‌عنوان مدیر تیم فنی ENS کار می‌کند. در کنار او نام‌های شناخته‌شده‌ای همچون سرگی نازاروو از تیم Chainlink و دان فینالی از تیم MetaMask و جیسون کارور از بنیاد اتریوم در پروژه فعال هستند.

 

اتریوم نیم سرویس ENS چطور کار می‌کند؟

خرید و فروش اتریوم نیم سرویس رمزینکس

همان‌طور که گفته شد، اتریوم نیم سرویس برای ساده‌سازی آدرس‌ها، متادیتا، هش‌های داده و اطلاعات دیگر بلاکچینی به نام‌های ساده‌تر فعالیت می‌کند. به‌عنوان مثال، ویتالیک بوترین، خالق اتریوم یک ENS با آدرس vitalik.eth دارد. او این آدرس را به کیف پول اتریومی خود به آدرس 0xd8dA6BF26964aF9D7eEd9e03E53415D37aA96045 وصل کرده است. دامین هم تا سال ۲۰۳۴ در اختیار ویتالیک خواهد بود. با استفاده از ENS می‌توان به جای نوشتن آدرس طولانی کیف پول ویتالیک، تنها نام vitalik.eth را در کیف پول‌ها و سرویس‌هایی که از اتریوم نیم سرویس پشتیبانی می‌کنند، وارد کرد.

دامنه‌ها در ENS با استفاده از دو قرارداد هوشمند مدیریت می‌شوند. اولی مربوط به لیست ثبت‌نام ENS است که دامین‌ها و ساب‌دامین‌ها در دیتابیس آن ذخیره می‌شوند. دومی به نان Resolver فعالیت می‌کند که شبیه به DNS، آدرس‌های بلند در آن به آدرس‌های کوتاه و دامین‌ها تبدیل می‌شوند.

دارنده‌های دامین ENS می‌توانند در این سرویس ساب‌دامین‌های جدید اضافه کنند. همچنین آن‌ها می‌توانند مالکیت دامین را به فرد (یا همان آدرس بلاکچینی) دیگر انتقال دهند.

چطور دامین اتریومی ENS ثبت کنیم؟

برای ثبت دامین در اتریوم نیم سرویس کار سختی در پیش ندارید. پس از ورود به وب‌سایت این سرویس، باید یک کیف پول شخصی مثل متامسک را به آن وصل کنید. از آنجایی که ENS روی اتریوم کار می‌کند، اکانت متامسک هم باید در حالت اتصال به شبکه اصلی اتریوم باشد.

برای ثبت دامین ابتدا باید نام مورد نظر خود را در نوار جست‌وجو وارد کنید. اگر نام مورد نظر با پسوندهای دلخواه قبلا ثبت نشده باشد، می‌توانید آن را ثبت کرده و به کیف پولی که در وب‌سایت وارد کرده‌اید، وصل کنید. برای پرداخت می‌توانید از همان کیف پول یا سرویس‌های پرداخت فیات استفاده کنید. پرداخت با کارت‌های اعتباری ازطریق سرویس MoonPay انجام می‌شود.

وقتی آدرس کیف پول خود را به دامین ENS با پسوند eth وصل می‌کنید، از آن به بعد اپلیکیشن‌های غیر متمرکز هم حساب کاربری شما را با همان دامین می‌شناسند. این دامین‌ها برای انجام انواع تراکنش روی اتریوم کاربرد دارند.

 

خرید و فروش اتریوم نیم سرویس رمزینکس

ارز دیجیتال ENS چیست؟

ارز دیجیتال ENS یک توکن ERC-20 روی شبکه اتریوم است که به‌عنوان توکن اصلی و حاکمیتی اتریوم نیم سرویس شناخته می‌شود. این ارز دیجیتال با سقف تولید گردش ۱۰۰ میلیون توکن معرفی شد. هولدرهای توکن ENS می‌توانند در رای‌گیری‌های سیستم حاکمیت غیر متمرکز یا همان DAO پلتفرم مشارکت داشته باشند. آن‌ها می‌توانند درباره آینده پروژه و تصمیم‌گیری‌های اصلی آن نظر بدهند و مسیر تغییرات اتریوم نیم سرویس را مشخص کنند. یکی از مهم‌ترین مشارکت‌هایی که با هولد کرد ENS امکان حضور در آن را خواهید داشت، ENS Constitution یا مجموعه قوانین اتریوم نیم سرویس است.

مجموعه قوانین و تعهدهای اتریوم نیم سرویس شامل بخش‌های گوناگونی می‌شود که با هدف حمایت از دارنده‌های دامین در اتریوم نیم سرویس طراحی شده‌اند. به‌عنوان مثال در این قوانین ذکر شده است که هیچ‌گونه محدودیتی برای تمدید، انتقال، تغییر نام یا موارد دیگر برای دارنده‌های دامین‌های ENS در نظر گرفته نخواهد شد.

در سیستم رای‌گیری ENS DAO محدودیت‌ها و چارچوب‌هایی برای ارائه پیشنهاد وجود دارد. هولدرهای توکن می‌توانند پروپوزال‌های خود را هم برای ایجاد تغییرات در اکوسیستم مطرح کنند. برای اینکه یک پروپوزال به مرحله رای‌گیری و انتخاب‌های اولیه برسد، باید حداقل ۱۰۰ هزار رای موافق دریافت کند.

فرایند ورود پروپوزال‌های اتریوم نیم سرویس به فرایند رای‌دهی شبیه به رفراندوم‌هایی است که در بسیاری از کشورها می‌بینیم. در آنجا هم برای اینکه یک طرح به رفراندوم گذاشته شود، ابتدا باید در رای‌گیری اولیه تعداد مشخصی رای موافق دریافت کنند.

هولدرهای توکن ENS می‌توانند درباره موارد گوناگون مرتبط با پروژه نظر خود را اعمال کنند. آن‌ها در مسیر هزینه کردن دارایی‌های اکوسیستم هم نظر می‌دهند. مثلا اینکه دارایی‌های اکوسیستم روی کدام پروژه‌های Web3 سرمایه‌گذاری شوند یا اعضای سیستم حاکمیت غیر متمرکز چطور انتخاب شوند. نماینده ENS DAO در دنیای واقعی،‌ سازمان ENS Foundation است که دفتر مرکزی آن در جزایر کایمن قرار دارد.

از مسئولیت‌های بنیاد ENS می‌توان به ثبت رسمی به‌عنوان شرکت مالیات‌دهنده اشاره کرد. اگر این واحد قانونی وجود خارجی نداشته باشد، مشارکت‌کننده‌ها در ENS DAO احتمال مسئولیت پرداخت مالیات بخشی از درآمد سازمان حاکمیتی را برعهده می‌گیرند، حتی اگر به درآمدها دسترسی نداشته باشند. مسئولیت دیگر بنیاد این است که به‌عنوان یک واحد حقوقی، قراردادهای مشارکت با شرکت‌ها و پروژه‌های دیگر را ثبت کند.

۵۰ درصد از ۱۰۰ میلیون توکن ENS برای کامیونیتی این پروژه کنار گذاشته شده است. ۲۵ درصد نیز برای هزینه‌های توسعه پلتفرم ذخیره می‌شود. ۲۵ درصد باقی‌مانده در یک فرایند ایردراپ به کاربرانی داده شد که تا پیش از ۳۱ اکتبر ۲۰۲۱، دامین‌های ENS ثبت کرده بودند.

از کجا ارز دیجیتال اتریوم نیم سرویس ENS بخریم؟

ارز دیجیتال اتریوم نیم سرویس با نماد ENS در بسیاری از صرافی‌های بزرگ متمرکز و غیر متمرکز بین‌المللی پشتیبانی می‌شود. بایننس، اچ‌تی‌اکس، کوین‌بیس و گیت تعدادی از این صرافی‌ها هستند. البته برای خرید و فروش ENS در این پلتفرم‌ها باید ریسک‌ها و محدودیت‌های تحریم و KYC را در نظر داشته باشید.

برای خرید ENS در ایران و رمز‌ارزهای دیگر مانند فایل کوین، ارز گراف و… می‌توانید از صرافی معتبر رمزینکس استفاده کنید. در این صرافی خرید و فروش ارز دیجیتال با کمترین کارمزد انجام می‌شود. رمزینکس امکان خرید ENS با ریال را هم فراهم کرده است که در سریع‌ترین زمان انجام می‌شود. همین حالا می‌توانید رمز‌ارز مورد نظر خود را از لیست ارزهای دیجیتال صرافی رمزینکس انتخاب کنید.

برای خرید و فروش ارز دیجیتال در رمزینکس باید ثبت‌نام و احراز هویت کنید. این فرایند در سریع‌ترین زمان انجام می‌شود. بعد از آن می‌توانید با کارت‌های عضو شبکه شتاب، ارز دیجیتال مورد نظر خود را با پرداخت ریال یا ارز دیجیتال از کیف پول به صرافی رمزینکس، خرید و فروش کنید.

برای ثبت‌نام در رمزینکس تنها به یک شماره موبایل یا ایمیل نیاز دارید. بعد از ثبت‌نام باید شماره موبایل یا ایمیل خود را تایید کنید و سپس وارد حساب کاربری شوید. از اینجا می‌توانید احراز هویت کنید.

برای احراز هویت هم فقط باید مدارک هویتی خود را در پروفایل کاربری بارگذاری کنید. بعد از بارگذاری، هویت شما در سریع‌ترین زمان تایید می‌شود. از اینجا به بعد می‌توانید به راحتی صدها ارز دیجیتال را در رمزینکس خرید و فروش کنید.

سوالات متداول

اتریوم نیم سرویس یک سرویس ثبت دامین روی بلاکچین اتریوم است که با رویکردی شبیه به DNS امکان ثبت و اتصال دامین به کیف پول و دیگر آیتم‌های بلاکچین را فراهم می‌کند.

ارز دیجیتال ENS به‌عنوان توکن اصلی و حاکمیتی پلتفرم اتریوم نیم سرویس شناخته می‌شود که امکان مشارکت در تصمیم‌گیری‌های پروژه را به هولدرها می‌دهد.

برای خرید ارز دیجیتال ENS می‌توانید از صرافی رمزینکس استفاده کنید. در این صرافی با ثبت‌نام و احراز هویت سریع می‌توانید صدها ارز دیجیتال را با کارمزد بسیار پایین معامله کنید.

پرداخت میکنم

دریافت میکنم

اتریوم نیم‌ سرویس
اتریوم نیم‌ سرویس

بازارهای معاملاتی اتریوم نیم‌ سرویس

  • اتریوم نیم‌ سرویس

    اتریوم نیم‌ سرویس

    (ens)

    12,662,236 ens

    0.93 %
    arrow_drop_up
  • اتریوم نیم‌ سرویس

    اتریوم نیم‌ سرویس/تتر

    (ens)

    0 ens

    0 %