در دنیای سرویسهای مالی غیر متمرکز، استیبل کوینها نقشی اساسی دارند و در بسیاری از معاملههای روزمره استفاده میشوند. فرکس شیر یکی از سرویسهایی است که با ارائه یک استیبل کوین با پشتوانه ارز دیجیتال، کاربردهای متنوعی را به علاقهمندان به دنیای رمزارز ارائه میکند. استفاده از استیبل کوینها در دنیای ارز دیجیتال برای حفاظت از ارزش سرمایه و همچنین معامله کردن ارزهای دیگر با یک نماد آشنا، روز به روز بیشتر میشود. در این میان فرکس شیر با ارائه یک پروتکل امن و قابل اعتماد و پشتوانه ارزهای دیجیتال، به یکی از گزینههای محبوب تبدیل شده است. ارز دیجیتال FXS که در این پروتکل توسعه داده شد، خود یکی از ابزارهایی است که در سرویس بزرگتر فرکس فایننس استفاده میشود. استیبل کوین این پروتکل هم با نام FRAX در دسترس کاربران و تریدرها قرار دارد. در مجموع خرید فرکس شیر برای کاربرانی که به آینده زیرساختهای مالی برای توسعه استیبل کوینها اعتماد دارند، سرمایهگذاری نسبتا آیندهداری محسوب میشود.
فرکس شیر پروتکل (Frax Protocol) چیست؟
برای توسعه دادن یک استیبل کوین و عرضه آن به بازار، یک زیرساخت غیر متمرکز برای پیادهسازی سرویس DeFi نیاز خواهد بود. این زیرساختها عموما بهصورت پروتکلهایی مبتنی بر قراردادهای هوشمند ساخته میشوند. فرکس پروتکل یک اقتصاد غیر متمرکز مبتنی بر سرویسهای DeFi محسوب میشود که انواع استیبل کوین با پشتوانههای الگوریتمی یا ارز دیجیتال را به بازار معرفی کرده است. این پروتکل بهعنوان اولین پروتکل استیبل کوین الگوریتمی با ساختار کسری (fractional algorithmic stablecoin protocol) هم شناخته میشود. استیبل کوین الگوریتمی با ساختار کسری به استیبل کوینهایی گفته میشود که بخشی از ذخیره پشتیبان آنها مانند استیبل کوینهای دیگر، نوعی دارایی است. بخشی دیگر از پشتوانه هم بهصورت الگوریتمی کنترل میشود.
پروتکل فرکس شیر برای پیادهسازی یک ساختار مالی جامع و غیر متمرکز، سه استیبل کوین و سه زیرساخت غیر متمرکز را در اختیار کاربران قرار میدهد.
اولین استیبل کوین فرکس شیر به نام FRAX شناخته میشود. این استیبل کوین پشتوانه ارز دیجیتال دارد و قیمت آن برابر با یک دلار آمریکا نگه داشته میشود. تیم توسعهدهنده، ارز FRAX را ارزی با قابلیت مقیاسپذیری بالا، قابلیت اعتماد و امنیت و کاربردهای بلاکچینی متنوع توسعه داده است.
یکی از ارزهای دیجیتال دیگر در Frax Share به نام FPI توسعه یافته است. نام این استیبل کوین مخفف Frax Price Index است و واحد حسابداری اختصاصی خود و مجزا از هر نوع ارز فیات را دارد. استیبل کوین FPI را میتوان اولین استیبل کوین وابسته به شاخص قیمت مصرفکننده (Consumer Price Index) یا CPI دانست. سیستم بیمه و ضامنت برای پشتیبانی از ارزش این استیبل کوین هم در فرکس شیر بهصورت کاملا غیر متمرکز برنامهریزی شده است.
از محصولات جالب توجه فرکس شیر پروتکل برای آسانتر کردن فعالیتهای مالی غیر متمرکز، میتوان به استیبل کوین frxETH اشاره کرد. این استیبل کوین ارزشی برابر با یک اتر (ETH) دارد. دلیل توسعه استیبل کوین frxETH این بوده است که جایگزینی برای اتر WETH در سیستمهای دیفای در دسترس کاربران قرار داشته باشد.
آشنایی با زیرساختهای فرکس شیر
همانطور که گفته شد، فرکس شیر چند زیرساخت غیر متمرکز هم برای تکمیل سرویسهای مالی غیر متمرکز خود دارد. یکی از این سرویسها یک سواپ یا مارکتساز خودکار (AMM) است که Fraxswap نام دارد. این سواپ یا همان صرافی غیر متمرکز، امکان انجام معاملههای حجم بالا در مدت زمان زیاد را به کاربران میدهد. همچنین مانند همه صرافیهای غیر متمرکز، خبری از سازمانهای واسطه در آن نیست.
برای جامعتر کردن سرویسهای مالی در دنیای دیفای، یک سرویس وامدهی همیشه لازم است. فرکس شیر با سرویس Fraxland این نیاز کاربران را برطرف میکند و امکان دریافت وام بهصورت انواع توکن ERC-20 را به آنها میدهد. درواقع وامدهی بهصورت جفتارز در سیستم عرضه میشود که امکان مشارکت در فرایندهای وامدهی و وامگیری را به انواع کاربران میدهد. سرویس دیگر هم به نام Fraxferry با هدف ایجاد امکان جابهجایی توکنهای Frax به بلاکچینهای دیگر توسعه داده شده است.
آشنایی با تیم توسعهدهنده فرکس شیر
سام کاظمیان در سال ۲۰۱۹ پروتکل فرکس را توسعه داد. سام کاظمیان بهعنوان اولین فردی شناخته میشود که ایده استیبل کوینهای الگوریتمی کسری را مطرح کرد. از افراد دیگر در تیم توسعهدهنده اولیه فرکس شیر میتوان به تراویس مور و جیسون هوان اشاره کرد.
دفتر اصلی تیم فرکس شیر در جزایر کایمن، یک مجمعالجزایر در دریای کارائیب است. سام کاظمیان یک ایرانی آمریکایی با سابقه فعالیت در دنیای بلاکچین است و بقیه افراد تیم توسعه هم ساکن ایالات متحده هستند. البته ساختار مدیریت و مالکیت فرکس شیر اکنون بهصورت کاملا غیر متمرکز اداره میشود و وابستگی مستقیمی به تیم توسعهدهنده اولیه ندارد.
ارز دیجیتال FXS چیست؟
وقتی یک سیستم مالی غیر متمرکز مثل فرکس شیر توسعه پیدا میکند، حتما به یک ارز دیجیتال برای مدیریت ساختار ارزش و مدیریت هزینهها و همچنین سیستم حاکمیت غیر متمرکز نیاز دارد. ارز دیجیتال FXS ارز دیجیتال اصلی فرکس شیر محسوب میشود که کاربردهای متنوعی در اکوسیستم دارد و امکانات بسیار زیادی به کاربران و هولدرها میدهد. این ارز دیجیتال را میتوان هسته اصلی ساختارهای مالی در فرکس شیر دانست. به همین دلیل خرید ارز دیجیتال FXS را میتوان قدم اول برای ورود به اکوسیستم مالی غیر متمرکز دانست. قیمت فرکس شیر از زمان عرضه نوسانهای متعددی را تجربه کرد که به خاطر دلایل گوناگون از تغییرات در پروژه یا شرایط بازار رخ دادند.
تیم توسعهدهنده فرکس شیر، حداکثر میزان توزیع ارز دیجیتال FXS را برابر با ۱۰۰ میلیون توکن در نظر گرفتند. نکته مهم اینکه مینت کردن و سوزاندن ارز دیجیتال FXS یکی از راهکارها برای حفظ ساختار غیر تورمی ارز دیجیتال FRAX است. نکته جالب توجه اینکه با افزایش قیمت فرکس شیر، توانایی سیستم برای ثابت نگه داشتن قیمت FRAX هم بیشتر میشود. درنتیجه اولویت اصلی پروتکل فرکس شیر ایت است که قیمت ارز دیجیتال FXS بیشتر شده و قیمت ارز دیجیتال FRAX ثابت بماند.
همانطور که گفته شد، ارز دیجیتال FXS را میتوان قلب تپنده پروتکل فرکس شیر دانست. این ارز دیجیتال به خاطر کاربردهای متنوعی که دارد، اهمیت زیادی در اکوسیستم پیدا کرده است. برخی از کاربردهای ارز فرکس شیر عبارتند از:
- حق مشارکت در سیستم حاکمیت غیر متمرکز، یکی از کاربردهای اصلی ارز دیجیتال FXS محسوب میشود. کاربران با خرید فرکس شیر امکان رای دادن به پیشنهادهای جدید برای پیشرفت پروژه و توسعه قابلیتهای جدید را پیدا میکنند. از پیشنهادها و تصمیمهایی که میتوان در سیستم حاکمیت غیر متمرکز درباره آنها تصمیمگیری کرد، میتوان به مدیریت استخرهای وثیقه، تنظیم کارمزدهای فعالیت در اکوسیستم و همچنین بهروزرسانی نرخ وثیقه اشاره کرد.
- ارز دیجیتال FXS یک ارز کاربردی در اکوسیستم فرکس شیر هم محسوب میشود. با استفاده از ارز فرکس شیر میتوان از بسیاری از سرویسهای اکوسیستم استفاده کرد.
- طراحی پروتکل فرکس شیر به گونهای بوده است که یک ساختار ضد تورمی برای اکوسیستم پیاده شود. ساختار ضد تورمی در عرضه ارز دیجیتال FXS به بازار اجرا میشود. به بیان ساده، وقتی تقاضا برای استیبل کوین FRAX بیشتر میشود و امکان افزایش قیمت وجود دارد، عرضه ارز دیجیتال FXS کاهش پیدا میکند.
سرمایهگذاری در پروژههای مالی غیر متمرکز همیشه فرصت جذابی محسوب میشود. سرویسهای DeFi به خاطر قابلیتهای متعددی که در اختیار کاربران قرار میدهند، اغلب جذابیتهای زیادی برای تریدرها و سرمایهگذاران دارند. ارزهای دیجیتال اصلی که با کاربردهای متنوع از پرداخت هزینهها تا مشارکت در سیستم حاکمیت غیر متمرکز، در پروژههای دیفای توسعه داده میشوند، همیشه فرصتهای قابلتوجهی برای سرمایهگذاری و ترید هستند. به همین دلیل خرید فرکس شیر و سرمایهگذاری در آن برای برخی از فعالان بازار ارز دیجیتال، جذاب محسوب میشود. البته پیشبینی قیمت فرکس شیر و صعودی یا نزولی بودن آن، مانند بقیه ارزهای دیجیتال، آسان نیست. عوامل متعددی همچون پیشرفت پروژه و رقابت و همچنین شرایط کلی بازار، روی قیمت ارز دیجیتال FXS تاثیر میگذارد.
چطور ارز فرکس شیر FXS بخریم؟
ارز فرکس شیر بهخاطر محبوبیت بالا در بسیاری از صرافیهای معتبر عرضه میشود. برای خرید ارز دیجیتال FXS میتوانید از صرافیهای بینالمللی معتبر استفاده کنید. البته اغلب آنها چالش تحریم و KYC دارند.
برای خرید ارز FXS در ایران و با پرداخت ریال، میتوانید از رمزینکس استفاده کنید. صرافی معتبر رمزینکس به شما امکان میدهد که با پرداخت ریال، ارز فرکس شیر بخرید. همچنین میتوانید ارز دیجیتال FXS خود را بفروشید و ریال دریافت کنید. برای مشاهده قیمت لحظهای این ارز و سایر رمزارزهای دیگر میتوانید از لیست قیمت ارزهای دیجیتالی صرافی معتبر رمزینکس استفاده کنید.
خرید و فروش ارز دیجیتال در رمزینکس به آسانی انجام میشود. در این صرافی صدها ارز دیجیتال با حجم بازار مناسب عرضه میشوند. خرید و فروش در صرافی ارز دیجیتال رمزینکس با ریال یا ارزهای دیجیتال دیگر مثل بیت کوین و تتر امکانپذیر است.
برای خرید FXS در رمزینکس نیاز به ثبتنام و احراز هویت دارید. ثبتنام در رمزینکس به راحتی و با استفاده از یک شماره موبایل یا ایمیل امکانپذیر است. فرایند ثبتنام بسیار سریع و آسان انجام میشود.
احراز هویت در رمزینکس هم به سرعت انجام میشود. تنها باید مدارک مورد نظر را در سایت یا اپلیکیشن بارگذاری کنید تا در سریعترین زمان، هویت شما احراز شود. سپس میتوانید ارز دیجیتال FXS یا هر ارز دیجیتال دیگر مانند اتریوم، دای DIA و… را بهراحتی بخرید و بفروشید.