معرفی ارز دیجیتال استلار
استلار با هدف ایجاد شبکهای غیرمتمرکز برای انجام سریع و مقرونبهصرفه تراکنشهای برون مرزی ایجاد شده است. مکانیزم اجماع مورد استفاده این شبکه، SCP نام داشته که امکان انجام تراکنشهایی ایمن و شفاف را فراهم میکند. ایجاد زیرساخت مالی جدید که افراد، موسسات و سیستمهای پرداخت در سراسر جهان را به هم وصل کند، یکی از دلایل اصلی شکل گیری این شبکه بود.
برخلاف شبکههای پرداخت سنتی که به واسطههایی مانند بانکها متکی هستند، شبکه غیرمتمرکز استلار امکان انجام تراکنشهای همتا به همتا را بدون هیچگونه کنترل از سمت نهادهای مختلف ایجاد میکند.
در ادامه بیشتر با ویژگیهای منحصر به فرد این شبکه آشنا میشویم اما باید بدانیم که استلار از جامعهای قوی برخوردار بوده که دائما در حال تلاش برای بهبود و توسعه شبکه هستند. بنیاد توسعه استلار (SDF) بر توسعه شبکه نظارت میکند و تامین مالی آن از طریق کمکهای مالی افرادی که به پروژه باور دارند، صورت میگیرد. همچنین این شبکه به توسعه دهندگانی که بر پروژههای مرتبط با استلار کار میکنند، کمکهای مالی و ابزارهای مختلفی را ارائه میدهد.
توکن اصلی این شبکه لومن نام داشته و با نماد XLM در بسیاری از صرافیهای ارز دیجیتال معامله میشود. در حال حاضر بیش از ۲۶ میلیارد از این ارز دیجیتال در گردش قرار داشته و حداکثر عرضه آن نیز، ۵۰ میلیارد توکن است. در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۰۰ میلیارد از این توکن وجود داشت اما شبکه استلار تصمیم به سوزاندن نیمی از سکهها گرفت. این کار در کوتاه مدت، افزایش قیمت XLM را به دنبال داشت. استلار اکنون توانسته جایگاه بسیار خوبی را در بازار ارزهای دیجیتال از آن خود کند.
تاریخچه و بنیان گذاران ارز استلار
استلار در سال ۲۰۱۴ توسط جد مککالب و جویس کیم ایجاد شد. مککالب چهرهای شناخته شده در دنیای ارزهای دیجیتال بوده و یکی از بنیانگذاران شبکه ریپل نیز بوده است. او پس از ترک پروژه ریپل، استلار را با هدف ایجاد شبکه پرداختی بهتر برای انجام تراکنشهای سریع فرامرزی ایجاد کرد.
از طرف دیگر جویس کیم وکیل و کارآفرینی است که در صنایع مختلف از جمله مالی و فناوری کار کرده است. او به همراه مککالب شبکه استلار را برای دسترسی بهتر عموم افراد به خدمات مالی ایجاد کردند.جالب است بدانیم که ایده شکلگیری این شبکه، از شبکه ریپل نشات گرفت اما چندین تغییر قابل توجه مانند تغییر مکانیزم اجماع، بر استلار انجام شد. به همین خاطر انجام تراکنشهایی سریعتر و ارزانتر توسط این شبکه امکان پذیر است.
استلار از زمان تاسیس خود تاکنون به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کرده است.به عنوان مثال مشارکتهای آن با شرکتهای مطرحی مانند IBM، Deloitte و Stripe، به شناخته شدن آن کمک کرده است. حال بهتر است به شناخت بیشتری نسبت به ویژگیهای این ارز دیجیتال برسیم.
ویژگی های منحصر به فرد استلار
همانطور که تا اینجا دیدیم، شبکه استلار ویژگیهای منحصر به فردی دارد که باعث محبوبیت آن شده است؛ در ادامه به توضیح چند مورد از ویژگیهای آن میپردازیم.
- معاملات برون مرزی سریع و مقرون به صرفه: همانطور که پیش از این نیز گفتیم یکی از مهمترین ویژگیهای این شبکه، تسهیل پرداختهای برون مرزی به صورت کم هزینه و سریع است. این شبکه از توکن XLM برای این کار استفاده میکند. این ویژگی، شبکه استلار را به گزینهای محبوب برای مشاغلی تبدیل کرده است که اغلب تراکنشهای بینالمللی انجام میدهند.
- مقیاس پذیری: ساختار شبکه استلار به گونهای است که از مقیاسپذیری بالایی برخوردار بوده و امکان انجام حجم بالایی از تراکنشها بدون تاخیر و افزایش کارمزد توسط آن وجود دارد.
- قابلیت همکاری: با افزایش تعداد شبکههای ارز دیجیتال، تبادل ارزش و اطلاعات امری حیاتی محسوب میشود و شبکه استلار از قابلیت همکاری با شبکههای مختلف برخوردار است. به این صورت که روشی استاندارد برای رمزگذاری دادهها بین شبکههای مختلف ارائه داده و بدین ترتیب میتوانند به طور یکپارچه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
- کارمزد کم: کارمزد تراکنشها برای بسیاری از افراد دغدغه محسوب میشود. کارمزد تراکنشها در شبکه استلار بسیار کم بوده و کاربران میتوانند بخش زیادی از دارایی خود را حفظ کنند.
امنیت شبکه استلار
مکانیزم اجماع مورد استفاده در این شبکه نقش کلیدی را در امنیت آن ایفا میکند. شبکه استلار با استفاده از مکانیزم اجماع SCP ایمن شده است که ویژگیهای مختلفی را در اختیار شبکه قرار میدهد. از طریق این مکانیزم، هر شخصی که بخواهد میتواند به فرآیند اجماع بپیوندد و اکثریت قدرت تصمیمگیری در اختیار هیچ نهاد واحدی قرار ندارد. تراکنشها به طور ارزان و در عرض چند ثانیه تایید میشوند و اگر شخصی عملکرد نامناسبی داشته باشد، تدابیر امنیتی برای آن در نظر گرفته میشود.
خرید و فروش استلار XLM در صرافی رمزینکس
تا اینجا توکن XLM را شناختیم و با ویژگیهای آن آشنا شدیم؛ حال سوالی که پیش میآید چگونگی تهیه این توکن است. یکی از بهترین راهها برای این کار، استفاده از صرافیهای معتبر ایرانی مانند رمزینکس است. برای خرید رمز ارز استلار در این صرافی ابتدا نیاز به ثبت نام و احراز هویت وجود دارد؛ پس از تکمیل این مرحله کاربران میتوانند به طور نامحدود به فعالیت بپردازند. در ادامه به راههایی که رمزینکس برای خرید و فروش استلار در اختیار کاربران قرار داده است میپردازیم.
- سفارش بازار: یکی از راههای خرید استلار در صرافی رمزینکس، سفارش بازار نام دارد که با استفاده از آن سفارش کاربر در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
- سفارش محدود: برای خرید ارز استلار به روش سفارش محدود، قیمت سفارش خرید هر کاربر باید با قیمت سفارش فروش کاربران دیگر تطابق داشته باشد.
- حد زیان: یکی از روشهایی که کاربران میتوانند بابت انجام شدن سفارش در قیمت مد نظرشان مطمئن شوند، حد زیان است که در آن امکان درج قیمت فعال سازی وجود دارد.
- OCO: در خرید استلار به روش OCO امکان ثبت همزمان دو نوع سفارش محدود و حد زیان وجود دارد؛ زمانیکه یکی از این دو سفارش انجام شود دیگری به طور خودکار لغو میگردد.
یکی از نکات مهم در رابطه با خرید این ارز، آشنایی با قیمت ارز استلار است؛ در همین راستا قیمت لحظهای بسیاری از ارزهای دیجیتال و XLM در صرافی رمزینکس قابل مشاهدهاند. این صرافی قیمت ارز های دیجیتال محبوب و پرطرفدار را برای شما لیست کرده است. با بررسی این لیست بهتر میتوانید برای خرید و فروش اتریوم، ارز کاردانو، ارز ریپل XRP و سایر رمزارزها تصمیمگیری کنید.
کیف پول هایی که استلار را پشتیبانی میکنند
در حال حاضر XLM گزینهای محبوب میان سرمایهگذاران بوده و بسیاری از افراد برای نگهداری این ارز دیجیتال، به دنبال کیفپولهایی هستند که از آن پشتیبانی کنند. در ادامه چند نمونه از این کیفپولها را نام میبریم.
- Ledger Nano – کیف پول سختافزاری
- Trezor – کیف پول سختافزاری
- Stellar Desktop Client – کیف پول مبتنی بر دسکتاپ
- Lobstr Wallet – کیف پول موبایل سازگار با اندروید و IOS
- Atomic Wallet – پشتیبانی بیش از ۳۰۰ ارز دیجیتال
کیفپولهای ذکر شده از امنیت بالا و رابطهای کاربرپسندی برخوردار هستند و طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال را پشتیبانی میکنند. با این اوصاف هر کاربر میتواند بنا به شرایط خود گزینه مورد نظر را برای نگهداری توکنهای XLM انتخاب کند.