ارز یو اس تی سی (USTC)، که قبلا با نام تِرا یو اس دی (UST) شناخته میشد، یک استیبل کوین الگوریتمی است که توسط شرکت Terraform Labs به وجود آمده و به گونهای طراحی شده که با دلار آمریکا برابری داشته باشد و از طریق مکانیزمهای مختلف، از جمله وثیقهگذاری با ارز دیجیتال لونا (LUNA) و استفاده از الگوریتمهای پیچیده، ثبات قیمت خود را حفظ کند. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال یو اس تی سی، عوامل تاثیرگذار بر قیمت یو اس تی سی و هرآنچه باید در مورد آن بدانید، به دست بیاورید.
معرفی ارز یو اس تی سی (USTC)
ارز دیجیتال USTC در سال ۲۰۲۰ راهاندازی شد و به سرعت به یکی از محبوبترین استیبل کوینها در بازار تبدیل شد. این ارز دیجیتال به دلیل ثبات قیمت و کاربردهای مختلف، از جمله استفاده در معاملات، وامدهی و استیکینگ، مورد استقبال کاربران قرار گرفت. اما دو سال بعد یعنی در ماه می ۲۰۲۲ دچار یک فروپاشی ناگهانی شد. به این ترتیب، قیمت ارز دیجیتال یو اس تی سی از دلار آمریکا فاصله زیادی گرفت و به صفر نزدیک شد.
فروپاشی ناگهانی قیمت ارز یو اس تی سی (USTC) به دلیل عوامل مختلفی از جمله عدم نقدینگی کافی در بازار، هجوم سرمایهگذاران و نقص در طراحی الگوریتم USTC رخ داد. این اتفاق ناگهانی در قیمت یو اس تی سی، تاثیرات منفی زیادی بر بازار ارزهای دیجیتال داشت و باعث ضرر و زیان هنگفتی برای بسیاری از سرمایهگذاران شد. همچنین، باعث شد تا سوالات زیادی در مورد ثبات و امنیت استیبل کوینها و آینده این نوع ارزهای دیجیتال مطرح شود.
در جولای ۲۰۲۲ یک فورک سخت در بلاک چین Terra انجام شد و UST به USTC (یا همان Terra Classic) و Luna به LUNC (یا Luna Classic) تغییر نام دادند. هدف توسعهدهندگان این بود که خرید و فروش یو اس تی سی رونق پیدا کند. اما با وجود گذشت چند سال، هنوز خرید یو اس تی سی و فروش یو اس تی سی به روال سابق بازنگشته است.
معرفی خالقان ارز یو اس تی سی (USTC)
ارز یو اس تی سی (USTC) توسط Terraform Labs، یک شرکت بلاک چین مستقر در کره جنوبی، توسعه داده شده است. دو نفر از افراد کلیدی این پروژه Do Kwon و Daniel Shin نام دارند که در ادامه، اطلاعات بیشتری در مورد هر یک از آنها در اختیارتان قرار میدهیم.
- Do Kwon بنیانگذار و مدیر عامل Terraform Labs، شرکت پدیدآورنده پروژه لونا (Luna) و دانشآموخته علوم کامپیوتر از دانشگاه استنفورد است که سابقه کار در زمینه مهندسی نرمافزار در شرکتهای بزرگی همچون Apple و Microsoft دارد و به عنوان یک کارآفرین و نوآور در صنعت بلاک چین شناخته میشود.
- Daniel Shin مدیر ارشد فناوری شرکت Terraform Labs و متخصص در زمینه بلاک چین و ارزهای دیجیتال است و سابقه کار در زمینه مهندسی نرمافزار در شرکتهای بزرگی همچون Ticketmaster و Samsung دارد.
Do Kwon به عنوان چهره اصلی پشت ارز دیجیتال USTC شناخته میشود. او ایده ارز یو اس تی سی را مطرح کرد و نقشی کلیدی در توسعه و ترویج آن ایفا کرد؛ دورهای که باعث رونق خرید و فروش یو اس تی سی هم شد. Daniel Shin نیز در توسعه ارز USTC نقش کلیدی داشت و تخصص فنی خود را به این پروژه ارائه کرد.
تلاشهای او در افزایش میزان خرید یو اس تی سی و فروش یو اس تی سی تاثیرگذار بود. علاوهبر این دو نفر، افراد دیگری نیز در توسعه ارز دیجیتال USTC مشارکت دارند که شامل تیمی از مهندسان نرمافزار، دانشمندان بلاک چین و متخصصان مالی هستند.
ویژگیهای ارز دیجیتال USTC
برخی از ویژگیهای کلیدی ارز یو اس تی سی عبارتند از:
- ثبات قیمت: ارز دیجیتال USTC به گونهای طراحی شده بود که با دلار آمریکا برابری داشته باشد. اما در حال حاضر قیمت یو اس تی سی بسیار پایینتر از دلار است و دیگر با آن همبستگی ندارد.
- کاربردهای مختلف: USTC میتوانست در کاربردهای مختلفی از جمله معاملات، وامدهی و استیکینگ استفاده شود، اما با سقوط قیمت یو اس تی سی این برنامهها عملی نشد.
- انعطافپذیری: USTC میتوانست به راحتی به سایر ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات تبدیل شود.
- دسترسی: USTC در صرافیهای ارز دیجیتال مختلف در دسترس بود. اما از زمانی که قیمت ارز یو اس تی سی به طور ناگهانی سقوط کرد، خرید و فروش یو اس تی سی از رونق افتاد.
کاربردهای ارز یو اس تی سی
برای موارد زیر میتوان از یو اس تی سی (USTC) استفاده کرد:
- معامله در صرافیهای ارز دیجیتال
- پرداخت برای کالاها و خدمات به عنوان یک روش پرداخت
- وامدهی یا وثیقه برای وام گرفتن سایر ارزهای دیجیتال یا ارزهای فیات
- وامدهی بدون وثیقه در برخی از پلتفرمها
- استیکینگ USTC
- استیکینگ لونا
- ارائه نقدینگی به استخرهای نقدینگی در صرافیهای غیرمتمرکز (DEX)
- شرکت در حراجهای توکن و سایر رویدادهای جمعآوری سرمایه
خرید و فروش ارز یو اس تی سی در رمزینکس
پس از اتفاق ناگواری که برای لونا و یو اس تی سی در سال ۲۰۲۲ رخ داد، بسیاری از صرافیها این ارز را از لیست ارزهای قابل خرید و فروش خود حذف کردند که در پی آن، خرید و فروش یو اس تی سی هم با کاهش چشمگیری مواجه شد. اما هنوز هم خرید یو اس تی سی یا فروش یو اس تی سی در بسیاری از صرافیهای معتبر ارزهای دیجیتال از جمله بایننس، کوکوین و هوبی انجام میشود.
در ایران هم صرافی رمزینکس که یکی از معتبرترین صرافیهای آنلاین به شمار میرود، امکان خرید و فروش یو اس تی سی را فراهم کرده است. مزیت رمزینکس نسبت به صرافیهای خارجی، این است که خطرات و ریسکهای احراز هویت و مسدود شدن حساب را ندارد و از همه مهمتر، به شما اجازه میدهد که به صورت ریالی ترید کنید و هر ارزی که میخواهید را بخرید و بفروشید.
خرید و فروش یو اس تی سی در رمزینکس در کوتاهترین زمان ممکن و به محض ثبت شدن سفارش، انجام میشود و شما برای بهرهمندی از این قابلیت، تنها کافیست با یک شماره موبایل یا آدرس ایمیل ثبت نام در رمزینکس را انجام دهید و پس از اینکه احراز هویت در رمزینکس را با موفقیت تکمیل کردید، میتوانید برای خرید یو اس تی سی یا فروش یو اس تی سی یا مشاهده قیمت یو اس تی سی به رمزینکس مراجعه کنید.
همچنین در لیست رمزارزهای رمزینکس بهراحتی میتوانید قیمت لحظه ای تتر، ارز دای DAI، ارز بایننس کوین و دیگر ارزهای دیجیتال را مشاهده کنید.
آینده ارز یو اس تی سی (USTC)
آینده ارز یو اس تی سی (USTC) مثل سایر رمز ارزها نامشخص است و عوامل بسیار زیادی در آن تاثیرگذار هستند. اگر تلاشهای شرکت Terraform Labs برای احیای پروژههای خود موفقیت آمیز باشد و مجددا بتواند اعتماد سرمایهگذاران را جلب کند، میتوان به آینده آن امیدوار بود. در غیر این صورت، امید چندان زیادی به آینده این ارز وجود ندارد. در حال حاضر، هیچ کس نمیداند کدام سناریو برای USTC اتفاق خواهد افتاد.