در دنیای ارزهای دیجیتال، استیبل کوینها اهمیت بسیار زیادی دارند و زیرساخت لازم برای مبادلههای مرسومتر را فراهم میکنند. یو اس دی کوین یا یو اس دی سی یکی از استیبل کوینهای معروف بازار ارزهای دیجیتال است که با ارزشی برابر با یک دلار ایالات متحده، کاربردهای بسیار متنوعی در فعالیتهای مالی کاربران دارد. ارز یو اس دی کوین را میتوان یک دلار دیجیتالی دانست که با رقبایی همچون تتر و دیگر استیبل کوینهای بازار، مجموعهای کارآمد را به انواع کاربران دنیای بلاکچین ارائه میکند. یو اس دی کوین و دیگر استیبل کوینها اغلب بهعنوان سرمایهگذاری کاربرد ندارند، اما برخی افراد که به دنبال حفظ ارزش دارایی خود در برابر نوسانهای بازار یا کاهش ارزش پول ملی هستند، از این ارزهای دیجیتال استفاده میکنند. درنتیجه خرید ارز دیجیتال USDC برای آنهایی که به دنبال یک واحد پولی برای حفظ ارزش دارایی هستند، یک خرید مناسب به نظر میرسد.
یو اس دی کوین (USDC) چیست؟
استیبل کوینها ارزهای دیجیتالی هستند که با حفظ ارزش نسبت به داراییهای مرسوم، به نوعی نقش توکن دیجیتال آن داراییها را در دنیای بلاکچین ایفا میکنند. ارز یو اس دی کوین با نماد USDC یک استیبل کوین با ارزشی برابر با یک دلار است که توسط شرکت سرکل (Circle) و صرافی ارز دیجیتال کوینبیس (Coinbase) طراحی و به بازار عرضه شد. یو اس دی سی ابتدا در می ۲۰۱۸ به بازار عرضه و در فرایند اولیه جذب سرمایه، ۱۱۰ میلیون دلار سرمایه به تیم پشتیبان آن واریز شد. کنسرسیوم Centre در همان سال بهعنوان نماینده حقوقی پشتیبانی از توسعه و عرضه یو اس دی کوین راهاندازی شد. ارز دیجیتال USDC در بازار ارزهای دیجیتال یک رقیب جدی به نام تتر دارد و همچنین استیبل کوینهای غیر متمرکز مثل دای (DAI) هم از رقبای جدی آن در کسب سهم بازار هستند.
کارایی استیبل کوینها در دنیای ارز دیجیتال شبیه به هم است. استیبل کوینهای دلاری، یک هدف اصلی دارند و آن هم حفظ ارزش برابر با یک دلار است. این ارزهای دیجیتال برای تبادل ارزش با واحد پولی آشنا، بین کاربران و در کیف پولها یا صرافیها جابهجا میشوند. از فاکتورهای مهم یک استیبل کوین برای جذب کاربران، شفافیت و قابلیت اعتماد است که ارز دیجیتال USDC تا حد خوبی آنها را به کاربران عرضه میکند. کنسرسیوم Centre ماهانه گزارشهای حسابداری از خزانه و سیستم پشتیبانی یو اس دی کوین را با همکاری شرکت Grant Thornton منتشر میکند. این گزارشها شامل تعداد ارز دیجیتال USDC در گردش و ارزش خزانه پشتیبان این استیبل کوین میشود. خزانه پشتیبان یو اس دی کوین هم شامل اوراق بهادار و همچنین پول نقد میشود.
یو اس دی کوین چطور کار میکند؟
استیبل کوینها با پشتوانههای متعددی در بازار حضور دارند و هرکدام روش خاصی برای پشتیبانی از ارزش پیاده میکنند. ارز یو اس دی کوین بهصورت یک فریمورک متنباز توسط شرکت Centre توسعه پیدا کرده و از استاندارد ERC-20 اتریوم پیروی میکند. چرخش این استیبل کوین هم روند سادهای دارد. با خرید استیبل کوین جدید توسط کاربران، توکنهای جدید مینت میشوند و با فروش آنها، توکنها سوزانده میشوند. البته توکنهایی که بین کاربران جابهجا میشودَ، نیازی به سوزاندن و مینت کردن جدید ندارند.
فرایند خرید ارز یو اس دی کوین شامل اجرای چند قرارداد هوشمند میشود. وقتی کاربری قصد خرید USDC از یک صرافی داشته باشد، مثلا با پرداخت دلار ایالات متحده، درخواست خرید را ثبت میکند. صرافی، ارز مورد نیاز کاربر را با استفاده از قرارداد هوشمند مرتبط با USDC مینت کرده و دلار دریافتی را به خزانه USD Coin واریز میکند. ارز دیجیتال یو اس دی کوین جدید هم به کیف پول کاربر واریز میشود. در زمان فروش یو اس دی کوین هم فرایند مشابه و البته برعکس انجام میشود.
یو اس دی کوین در برابر تتر
استیبل کوین تتر با نماد USDT جدیترین رقیب یو اس دی کوین در بازار ارزهای دیجیتال است. این دو ارز دیجیتال شباهتهای زیادی به هم دارند و بیشترین سهم بازار استیبل کوینهای دلاری هم در اختیار آنها است. هر دو ارز دیجیتال USDC و USDT ارزشی برابر با یک دلار دارند، اما مزیتها و معایبی در زیرساخت و سیستم پشتیبان آنها دیده میشود که کاربران را به انتخاب یکی نسبت به دیگری ترغیب میکند.
کارشناسان و کاربران متعددی اعتقاد دارند که ارز یو اس دی کوین ساختار شفافتر و امنتری دارد. درواقع شرکت پشتیبان این ارز دیجیتال، با انتشار گزارشهای منظم و اطلاعرسانی دقیق درباره روند پروژه و پشتیبانی از ارز دیجیتال، آن را به یک گزینه امن تبدیل کردهاند. درمقابل، شرکت Tether Limited که پشتیبانی از ارز تتر را برعهده دارد، همیشه متهم به عدم انتشار گزارشهای شفاف بوده است. پروندههای حقوقی متعددی علیه شرکت تتر در جریان است که اغلب آنها هم به عدم شفافیت در اطلاعات مرتبط با خزانه این استیبل کوین مربوط میشوند.
از مزیتهای تتر نسبت به ارز یو اس دی کوین میتوان به حجم بازار بالاتر و همچنین شهرت بیشتر اشاره کرد. درواقع خرید و فروش ارز دیجیتال USDT برای کاربران آسانتر از USDC خواهد بود.
آشنایی با شرکای تجاری و عملیاتی USDC
هر ارز دیجیتال یا پروژه بلاکچینی برای گسترش جامعه کاربران خود و افزایش سهم از بازار، با پروژهها و شرکتهای دیگر وارد همکاری و مشارکت میشود تا شانس خود را برای توسعه سریعتر بیشتر کند. ارز یو اس دی کوین هم با همین هدف با بسیاری از شرکتهای مشابه و همکار وارد همکاری استراتژیک شده است و اغلب آنها هم متمرکز بر سیستمهای پرداخت هستند. یکی از همکاریهای مهم USDC با شرکت Robinhood در سال ۲۰۲۲ شکل گرفت. طبق این همکاری، رابینهود ارز یو اس دی سی را بهعنوان اولین استیبل کوین عملیاتی خود به کاربران پیشنهاد میدهد. از آنجایی که رابینهود بهعنوان یکی از برترین بروکرهای ارز دیجیتال با کارمزد صفر درصد محسوب میشود، کاربران بسیاری از آن استفاده میکنند و این همکاری، فرصتی عالی برای افزایش سهم بازار یو اس دی کوین بوده است.
از همکاریهای مهم دیگر شرکت سرکل با هدف توسعه بازار یو اس دی کوین میتوان به مشارکت با بزرگترین شبکههای پرداخت جهان اشاره کرد. همکاری با شرکت ویزا در سال ۲۰۲۰ رقم خورد که امکان پذیرش ارز دیجیتال USDC بهعنوان ابزار پرداخت را به شرکتهای حاضر در شبکه ویزا میدهد. در سال ۲۰۲۱ هم مسترکارت با سرکل پیمان همکاری امضا کرد تا یو اس دی کوین بهعنوان یک ابزار پرداخت در این شبکه هم پذیرفته شود. از همکاریهای مشابه دیگر هم میتوان به Stripe و Checkout.com اشاره کرد.
یکی از دلایل مهمی که موجب شهرت و افزایش سهم بازار ارز دیجیتال USDC شده، پشتیبانی بلاکچینهای متنوع از این استیبل کوین است. توسعهدهندهها بهراحتی میتوانند این استیبل کوین را بین بلاکچینهای مختلف جابهجا کنند. از شبکههای مشهور با قابلیت پشتیبانی از ارز USDC میتوان به اتریوم، آوالانچ، سولانا، هدرا و ترون اشاره کرد.
خرید یو اس دی سی چه کاربردهایی دارد؟
همانطور که گفته شد، ارز یو اس دی سی بهعنوان یک استیبل کوین با ارزشی برابر با یک دلار، شاید برای ترید کردن و نوسانگیری گزینه مناسبی نباشد. البته کاربران ایرانی میتوانند از نوسانهای قیمتی دلار با استفاده از این ارز استفاده کنند.
ازطرف دیگر، کاربردهای متنوع زیادی برای استیبل کوینهای دلاری دیده میشود که یکی از مهمترین آنها، حفظ ارزش دارایی است. تریدرهای بازار ارزهای دیجیتال اغلب ارزهای دیجیتال خود را با استیبل کوین معاوضه کرده و برای نگهداری دارایی، از این نوع ارزهای دیجیتال استفاده میکنند. استیبل کوین USDC برای این کار یک گزینه بسیار عالی محسوب میشود.
از کاربردهای دیگر خرید ارز دیجیتال USDC میتوان به سرمایهگذاری در سرویسهای دیفای و کسب درآمد ثابت اشاره کرد. بسیاری از سرویسهای دیفای به کاربران امکان میدهند که ارز یو اس دی سی خود را بهعنوان وام به پلتفرم واریز کنند. همچنین با تامین نقدینگی با ارز دیجیتال USDC میتوان از سود تامین نقدینگی در سرویسهای مختلف استفاده کرد.
از کجا ارز یو اس دی کوین (USDC) بخریم؟
ارز دیجیتال یو اس دی کوین با نماد USDC در صرافیهای متعدد بینالمللی فروخته میشود. با پرداخت انواع ارز دیجیتال میتوانید این توکن را بخرید. البته در کار با صرافیهای بینالمللی باید ریسکها و محدودیتهای تحریم و KYC را در نظر داشته باشید.
برای خرید ارز USDC در ایران با پرداخت ریال از صرافی رمزینکس استفاده کنید. در این صرافی صدها ارز دیجیتال را میتوان با کمترین کارمزد خرید و فروش کرد. رمزینکس امکان خرید ارز دیجیتال USDC با ریال را هم فراهم کرده است که در سریعترین زمان انجام میشود.
برای خرید و فروش ارز دیجیتال در رمزینکس باید ثبتنام و احراز هویت کنید. این فرایند در سریعترین زمان انجام میشود. بعد از آن میتوانید با کارتهای عضو شبکه شتاب، ارز دیجیتال مورد نظر خود را با پرداخت ریال یا ارسال ارز دیجیتال از کیف پول به صرافی رمزینکس، خرید و فروش کنید.
برای ثبتنام در رمزینکس تنها به یک شماره موبایل یا ایمیل نیاز دارید. بعد از ثبتنام باید شماره موبایل یا ایمیل خود را تایید کنید و سپس وارد حساب کاربری شوید. از اینجا میتوانید احراز هویت کنید.
برای احراز هویت در رمزینکس هم فقط باید مدارک هویتی خود را در پروفایل کاربری بارگذاری کنید. بعد از بارگذاری، هویت شما در سریعترین زمان تایید میشود. از اینجا به بعد میتوانید به راحتی صدها ارز دیجیتال را در رمزینکس خرید و فروش کنید.
با استفاده از جدول قیمت رمز ارز دیجیتال میتوانید همین حالا قیمت تتر روز، ارز دای، ارز بایننس USD BUSD و سایر ارزهای دیجیتال را مشاهده و بررسی کنید.