معرفی ارز زیلیکا Zilliqa
Zilliqa نوعی پلتفرم بلاکچین است که هدف آن افزایش مقیاس پذیری و رقابت با روشهای پرداخت متمرکز سنتی است. بنا به وایت پیپر این شبکه، بیش از ۱۰۰۰۰ گره در حال فعالیت هستند که این امر منجر به افزایش سرعت و کارمزدهای کمتر میشود.
همانطور که میدانیم بسیاری از بلاکچینها با مسئله مقیاس پذیری مواجه هستند؛ یعنی پردازش تراکنشها با سرعت بالایی انجام نمیشود. در همین راستا Zilliqa در تلاش برای حل این مسئله است.
برای بهبود مقیاس پذیری، این پلتفرم از شاردینگ استفاده میکند که در این فرآیند، شبکه برای پردازش تراکنشها به صورت موازی، به بخشهای کوچکتری تقسیم میشود؛ بنابراین با گسترش شبکه، نرخ پردازش تراکنشها افزایش مییابد. سرعت در این شبکه به گونهای است که میتوان آن را رقیب روشهای پرداختی مانند ویزا و مسترکارت دانست. همچنین این شبکه، سرعتی بالاتر از اتریوم دارد. درواقع توسعه دهندگان این شبکه باور دارند که زیلیکا اولین پلتفرمی است که برای حل مسئله مقیاس پذیری، کاملا به شاردینگ متکی است و در این زمینه توانسته بسیار موفق عمل کند. حال بهتر است کمی درباره توکن اصلی آن بدانیم.
توکن اصلی این پلتفرم Zil نام داشته و کاربران به وسیله آن میتوانند با برنامههای غیرمتمرکز و پلتفرمهای توسعه یافته بر شبکه بلاکچین تعامل داشته باشند. علاوه بر آن میتوان از این توکن برای دریافت محصولات، خدمات و معاملات NFTها استفاده کرد؛ NFTها توکنهایی هستند که مالکیت کالاهای مختلف را در اختیار کاربران قرار میدهند.
پلتفرم در ازای استفاده کاربران از برنامههای غیرمتمرکز و NFTها، هزینه کمی دریافت میکند؛ این هزینه دریافت شده نیز برای ایمن سازی زیرساخت شبکه و پاداشهای استخراج ذخیره میشوند. به طور کلی توکن ZIL برای اجرای برنامهها، ارسال تراکنشها و تشویق مشارکت کنندگان در شبکه، استفاده میشود.
پیش از این نیز ذکر کردیم که Zilliqa نوعی شبکه غیرمتمرکز بوده و از توان عملیاتی بالایی برخوردار است؛ به همین خاطر توسعه دهندگان میتوانند از آن برای اجرای قراردادهای هوشمند و میزبانی برنامههای غیرمتمرکز استفاده کنند و مشکلاتی مانند تراکم و هزینه بالا در این میان وجود نخواهد داشت.
همچنین افرادی که میخواهند از اطلاعات و به روز رسانیهای جدید شبکه مطلع شوند، میتوانند به وبلاگ Zilliqa مراجعه کنند.
تاریخچه ارز دیجیتال زیلیکا
این پلتفرم در می سال ۲۰۱۷ راه اندازی و وایت پیپر آن در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. تیم این شبکه را بیش از ۵۰ دانشمند، مهندس و کارشناسان این صنعت تشکیل دادهاند. شخصی که در این شبکه به عنوان مدیرعامل فعالیت میکند، Dr. Ben Livshits (دکتر بن لیوشیتس) نام دارد؛ این شخص دارای دکترای C.S از استانفورد بوده و سابقه فعالیت در مایکروسافت و بریو را دارد.
Dr. Amit Kumar (دکتر آمیت کومار) نیز همبنیانگذار بوده و مدرک دکترای C.S از اینریای فرانسه دارد. سایر اعضای برجسته تیم نیز عبارتند از Mihee Park، Matt Dyer، دکتر Saayan Choudhury، دکتر Ilya Sergey و Jun Hao Tan.
ویژگی های زیلیکا
این شبکه با استفاده از زبان برنامه نویسی Scilla قراردادهای هوشمند را ایمن ساخته و از بلاکچین در برابر هک و خطرات اینچنینی محافظت میکند. این زبان برای شاردینگ مناسب بوده و کاربران میتوانند محاسبات را به صورت موازی انجام دهند. علاوه بر آن، امکان ایجاد شبکههای تبلیغاتی توزیع شده و صرافیهای غیرمتمرکز برای کاربران وجود دارد.
توکنهای ZIL را میتوان به عنوان ذخیره ارزش و ابزاری برای مبادله در نظر گرفت؛ همچنین کاربران با اشتراک گذاری بخشی از دارایی خود در شبکه، میتوانند پاداش دریافت کنند؛ این گروه از کاربران بسته به مقدار توکن ZIL که در اختیار دارند، میتوانند در اداره سیستم مشارکت داشته باشند.
یکی دیگر از ویژگیهای مثبت این شبکه، محدود بدون تعداد توکنهای ZIL است؛ همانطور که میدانیم ارزش ارزهایی که دارای سقف عرضه هستند، در بلند مدت حفظ میشود. بنابراین این ارز را میتوان گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری دانست. از طرف دیگر، از آنجایی که ارز ZIL قیمت کمی دارد، در صورتی که تقاضا برای آن بیشتر شود، ارزش آن نیز افزایش خواهد یافت.
یکی دیگر از مسائلی که بهتر است درباره ساختار این شبکه بدانیم، استفاده آن از مکانیسم اثبات کار (PoW) و تحمل خطای بیزانس (PBFT) است؛ ترکیب این دو مکانیزم امنیت و مقیاس پذیری شبکه را افزایش میدهند.
نحوه خرید و فروش ارز زیلیکا
- جهت شروع خرید و فروش رمز ارز در صرافی ارز دیجیتال رمزینکس، ابتدا باید مراحل ثبت نام و احراز هویت تکمیل شوند؛ در این مرحله کاربران میتوانند با ارز ریال و بدون محدودیت به فعالیت بپردازند. برای خرید زیلیکا، خرید کاردانو، ارز دیجیتال سولانا، ارز نیر پروتکل و دیگر ارزهای دیجیتال راههای مختلفی پیش روی کاربران قرار دارد که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم:
- سفارش بازار: در صورت خرید به این روش، سفارش در سریعترین زمان ممکن انجام خواهد شد. بنابراین برای کاربرانی که به دنبال خرید سریع هستند، این روش بسیار مناسب است.
- سفارش محدود: تکمیل سفارش در این روش، زمانی انجام میشود که قیمت سفارش خرید کاربر با قیمت سفارش فروش کاربران دیگر تطابق داشته باشد.
- حد زیان: در خرید ارز زیلیکا به روش حد زیان، علاوه بر فیلدهای قیمت و مقدار، امکان درج قیمت فعالسازی هم وجود دارد. با درج قیمت فعال سازی، کاربر مطمئن میشود که سفارش خرید یا فروش او در آن قیمت انجام خواهد شد.
- روش OCO: امکان ثبت دو نوع سفارش محدود و حد زیان در خرید به روش OCO وجود دارد. در صورت انجام شدن یکی از این دو سفارش، دیگری به صورت خودکار لغو میگردد. کاربران میتوانند به روشهای مختلفی ارزهای دیجیتال خود را در صرافی رمزینکس به فروش برسانند و چگونگی آن دقیقاً مشابه با سفارشهای خرید است که در بالا توضیح داده شد.
برای مشاهده نرخ ارزهای دیجیتال میتوانید از لیست رمز ارزهای صرافی رمزینکس استفاده کنید.
آینده ارز دیجیتال زیلیکا
نقطه قوت Zilliqa ارائه قابلیتهایی است که به مقیاس پذیری بیشتر بلاکچین کمک میکنند. همچنین این شبکه تا امروز عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده است. از سوی دیگر، مزایای بسیار زیادی برای توسعه دهندگان برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند به همراه دارد. این پروژه برنامههای بسیاری برای آینده خود دارد و همکاریهای متعددی انجام خواهد داد. به همین جهت پتانسیل خوبی برای رشد در آینده دارد. با تمامی این اوصاف، برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال باید محتاطانه عمل کرد.
کیف پول های زیلیکا
در حال حاضر کیف پولهای مختلفی از ZIL پشتیبانی میکنند؛ کیف پولهای سرد یا سختافزاری از امنیت بالایی برخوردارند اما به دانش فنی بیشتری نیاز دارند و گزینههای گرانتری هستند. این کیف پول برای کاربرانی که قصد دارند سرمایه زیادی را ذخیره کنند، گزینه مناسبی محسوب میشود. از طرف دیگر استفاده از کیف پولهای نرم افزاری معمولا سادهتر است. آنها قابل دانلود در گوشیهای هوشمند و کامپیوترها هستند. این نوع کیف پولها نسبت به کیف پولهای سختافزاری امنیت کمتری دارند و برای افراد مبتدی گزینه بهتری محسوب میشوند. استفاده از کیف پولهای آنلاین یا وب نیز بسیار آسان بوده و با استفاده از مرورگر وب از چندین دستگاه قابل استفاده هستند. در مجموع کاربران بسته به مقدار سرمایهای که در اختیار دارند میتوانند گزینه مناسب و امن را برای نگهداری داراییهای خود انتخاب کنند. در ادامه به توضیح چند نمونه از معروفترین آنها میپردازیم.
- ZilPay: نوعی افزونه که در مرورگرهای Chrome ،Firefox ،Opera و Brave قابل استفاده است. کاربران میتوانند برنامههای Zilliqa را از این طریق مستقیما در مرورگر خود اجرا کنند.
- Zillet: این کیف پول بسیار شبیه MyEtherWallet بوده و کلید خصوصی و اطلاعات دیگر کاملا در اختیار کاربر قرار دارد.
- Ledger: لجر به عنوان یکی از امنترین کیف پولهای سختافزاری شناخته میشود؛ کاربران امکان ذخیره بیش از ۱۲۵۰ ارز دیجیتال در این کیف پول را دارند. این گزینه برای کاربرانی که ارزهای دیجیتال مختلفی را ذخیره میکنند ویژگی بسیار خوبی محسوب میشود.
- Atomic wallet: اتمیک نوعی کیف پول دسکتاپ و موبایل بوده و بیش از ۳۰۰ ارز دیجیتال را پشتیبانی میکند. علاوه بر آن میتوان از این کیف پول برای ذخیره توکنهای ERC-20 یا BEP-2 استفاده کرد. یکی از ویژگیهای مثبت این کیف پول، امکان مبادله فوری بیش از ۶۰ ارز دیجیتال مختلف است.